Kom godt tilbage efter sommerferien.

Du har forhåbentlig haft en god ferie, hvor du har nydt livet og ”tanket op” til en hverdag med arbejde.   Her følger 5 gode råd på en god opstart efter ferien.

Feriesæsonen er ved at være slut og det kan derfor være en god ide at tænke over, hvordan du bedst muligt kommer tilbage på arbejde. Hvordan bibeholder vi de friske kræfter, som vi har oparbejdet i ferien?

1. Undgå mental stress

Lad være med at bruge de sidste dage af ferien på mentalt at stresse over de arbejdsopgaver, der venter forude. Giv dig selv lov til at være bagud.

2. En blød landing

Sæt tid af i kalenderen til en ”blød landing”.

Når du kommer tilbage fra ferien er det vigtigt at få et overblik over dine arbejdsopgaver, for derefter at kunne prioritere dem korrekt.

Du skal ikke forvente eller forlange af dig selv, at du er ovenpå fra første dag. Giv dig selv lov til at fordybe dig i arbejdsopgaverne - og stille og roligt at indhente det forsømte.

3. Kom op i gear igen

Start med nogle overskuelige opgaver. Lad være med at kaste dig over de mest krævende og komplekse opgaver den første dag.

Når du er oppe i gear igen, kan du tage fat på de mere komplekse opgaver.

4. Bliv opdateret

Sæt tid af til opdatering - gerne med en kollega.

Brug den nødvendige tid til at blive opdateret på, hvad der er sket af vigtige ting, mens du har holdt ferie.

5. Intet overarbejde

Det kan være fristende at begynde efter ferien med et par ekstra lange arbejdsdage for at indhente det forsømte. Lad være med det!

Hold nogle helt almindelige arbejdsdage og hold derefter fri - så føles overgangen fra ferie til hverdag ikke så hård.

Rådene er hentet fra APROPS Kommunikations hjemmeside. Der kan du også hente flere gode råd.

I denne sektion: