Kom godt på sommerferie!

Den tiltrængte sommerferie står for døren. For at få det bedste ud af ferien, er det vigtigt, at afdelingen tænker over, hvordan der bliver gearet ned. Det gælder både ledere og medarbejdere.

Sommerferietid bruges til at få ladt batterierne op igen. Det er gavnligt og en forudsætning for, at det nødvendige fokus kan fastholdes på arbejdspladsen i tiden fremover.  

”Ingenting kommer af sig selv, undtagen lommeuld” sagde Storm P.. En god sommerferie kræver også omtanke, før den kan begynde.

Her følger 4 råd til, hvordan du/I kommer godt på sommerferie:  

1. Skab overblik

Hvad og hvordan skal der prioriteres? Og hvem gør hvad hvornår? Få overblik over arbejdsopgaverne og skab klarhed over, hvad der eventuelt kan droppes eller udskydes. Vær realistisk og søg for, at afdelingen/du ikke har flere opgaver, end at de kan nås inden ferien begynder.   

2. Få en mail- og telefonpolitik

Respekter sommerferien og skab en mail- og telefonpolitik, hvis en sådan ikke allerede findes i virksomheden. Ferien er opfundet for, at man kan restituere sig og nyde livet. Arbejde er der nok af i de andre perioder, for dem der har et arbejde. Og hvis man kun holder halvt fri i ferien, fordi man skal svare på mobiltelefon eller mails, bliver man mindre effektiv efter ferien, fordi man ikke når at koble helt fra. Få derfor lavet klare aftaler om, hvem der svarer på mails og telefoner, når du holder fri. Skriv i mailsystemet, hvem der tager over for hvem i hvilke perioder, så kunderne ikke er uvidende.  

3. Arbejdsro

Gør det muligt at få tid til at arbejde koncentreret. Hold telefonfri et par timer om dagen på skift i ugen op til ferien, eller sæt mailen på autosvar et par dage før ferie begynder, så der bliver en reel chance for at gå på sommerferie med et ryddet skrivebord. At have to-tre mødefri dage op til ferien, er også en god idé. Manglende tid til koncentreret arbejde uden afbrydelser er en væsentlig årsag til stress – og grunden til, at alt for mange ikke helt kan slippe arbejdsopgaverne i ferien. Lav om på dét og tag de første skridt til at få en god sommerferie.

4. Nok ferietid

Når du har et liv med højt tempo er sommerferien ekstremt vigtig for din livskvalitet. En del stressede medarbejdere tager en uge her og en uge der, fordi de er flinke og fleksible. Men hvis man har haft en intens hverdag i månederne inden, så er en uge slet ikke nok. Du skal have mindst to uger - og helst også tre uger - i træk. Så lang tid skal der til for, at du kan komme helt ned i ferietempo og tanke op. Ellers får du ikke arbejdet på en ordentligt afstand, før du igen skal til at tænke på de krav det stiller efter ferien.

Vi ønsker alle vores medlemmer en rigtig god sommerferie!

I denne sektion: